Problemen Vi kanske aldrig pratar om

men som finns ändå

Vi vill alla vara stolta över det arbete vi gör, känna att det är meningsfullt och att vi betyder något i vardagen. Efter att ha arbetat länge med arbetsmiljö och människor vågar Jag och Vi stå för att det stämmer och gäller överallt. 


Men ibland. Så blir det bara att vi struntar i det. Kanske inte alla på en gång, men nåt har hänt. 

Vi är kanske arga på andra, varandra, tappar lusten, gnistan och hoppet. 

Känns det hopplöst bara en liten stund för länge utan att vi kommer till rätta med anledningen till problemet så finns den anledningen plötsligt där som en beståndsdel av vår arbetsmiljö.

Dagarna kan bli trista och tunga, dimmigt grå. Plötsligt är gruppen problemsökande och man tappar tilltro till varandra, och till chefen. Inga toppar men djupare dalar. 


För att komma ur och känna lust, få gnista och hopp tillbaka som grupp behöver man genom den grå dimman tillsammans, hitta sätten att lyfta varandra och den arbetsmiljö vi skapar tillsammans utan att göra det så svårt att en eller alla tappar balansen på nytt. Och man måste göra om det varje dag.


Vi vill hjälpa er dit. Hitta problematiken som finns inbäddad i arbetsmiljön vare sig det är i den organisatoriska eller sociala delen. Gå tillbaka till grupp-andan där hjälpsamhet, omtanke och enkelhet finns. Komma dit där det inte är så svårt, inte tillgjort med de där upphäftade ordningsreglerna på anslagstavlan som alla struntar i när de väl sitter där. Vi vill att gruppen går till grunden av problematiken, jobbar för att få kontroll, lär sig ställa bra krav och skapa förutsättningar för teamet att lyckas, känna delaktighet och tillsammans bry sig om.  Att man vill göra det meningsfullt med ordningsregler som kommer naturligt ur att man förstår varandra och uppdraget.

Det skapar glädje för oss också att få hjälpa till att hitta just er grupps individuellsamma gnista.